Lillelørdag: Digital møteplass for Scenefolk.

Høsten 2020

Vi samles til et digitalt rike!

Er du en som trenger faglig påfyll? Lillelørdag er en møteplass for alle slags scenefolk. Her er aktører fra alle kanter av landet invitert til en felles digital møteplass.

Covid-19 har ført til at folk som trives foran, bak og på scenen også har tatt turen til digitale møteplasser. Dette skal nå settes i system, ved å innføre en felles møteplass der det fra 28. oktober 2020 til 25. mars 2021 blir ukentlige nettmøter. Denne rytmen blir kun avbrutt av lang juleferie.

Lillelørdag er en gammel betegnelse som ble brukt når folk kom sammen til et festlig lag midt i uka, på en onsdag. Når det skal inviteres til en digital festanledning er Lillelørdag et naturlig navn.

Initiativet kommer fra Buskerud Teater, Hålogaland Amatørteaterselskap, Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter. Etter jul inviteres flere samarbeidspartnere med på arrangørsiden. Her følger en lite referat fra et planleggingsmøte:

Hanne:  Vi har behov for felles møteplasser i amatørteaterfeltet, og det er en faglig utfordring å kunne arbeide på digitale plattformer. 

Pål: Å dele erfaring og bygge nettverk mellom folk som driver med revy, spel, teater og dans på frivillig basis er svært viktig. Dette fordi scenekunst er en kunstform med mange involverte – og det krever gode rammebetingelser, og en venn du kan ringe når det blir utfordrende. 

Jeanette: For våre medlemmer som bor ulike steder, og ofte må reise langt for å gå på kurs, så liker vi å være med på dette konseptet der medlemmene får et takeaway tilbud. 

Randi:  Da Covid 19 traff hadde vi allerede et digitalt tilbud, men vi har opplevd at det er få som melder seg på. Vi trenger derfor dette samarbeidet for å samle alle modige aktører som tør tråkke de nye digitale stiene. 

Program og deltakelse

På Lillelørdag kan du få med deg foredrag, mini-seminarer og verksteder. Du finner informasjon om ukas tema på SceneFolk, og på Facebook-sidene til alle arrangørene.

Du melder deg på, via en påmeldingslenke på arrangementet, for å være med den påfølgende onsdag kl 19.00. Du får du tilsendt en e-post med innloggsinformasjon. Lillelørdag er gratis for alle deltakere. MERK: Det er påmeldingsfrist.

Teknisk forberedelse

Du kan være med både via datamaskin eller en smarttelefon – det foregår på plattformen zoom.
Hodetelefoner – kan være fordel om du er i et rom med gjenklang eller uro.

Lillelørdag onsdager kl. 19.00: Artikkelserie høsten 2020 
  1. 28. oktober: Positive Korona-erfaringer – Vi samles til et digitalt rike!
  2. 4. november: Spiller det noen rolle med #metoo?
  3. 11. november: Humor ut av ukas hendelser?
  4. 18. november: Genusperspektivet i teater
  5. 25. november: Devised Theatre i revy
  6. 2. desember: Skuespillerteknikk
  7. 9. desember: Julebord der du kan underholde

Sjekk ut: Artikkelserie vinteren 2021

Hanne Brincker, Daglig leder, Buskerud Teater
Randi Sandvik, Prosjektkoordinator og veileder, HATS
Pål Hasselvold, Fagansvarlig, Norsk Revyfaglig Senter
Jeanette Magnussen Kjær, Kunstnerisk konsulent, Vestlandske Teatersenter