Barneteaterledelse: Kurs for instruktører.

På Lillehammer, høsten 2019

Under TEATERDAGENE 2019, 20. – 22. september på Lillehammer, bidrar VT med kurset «Barneteaterledelse»:

Barneteater – ikke bare lek og moro

 – Kurs for instruktører som jobber med barn og unge –

Dette er et kjempespennende kurs for de som er, eller ønsker å bli instruktører som jobber med barn og unge. Ingenting gir større glede enn å se et barn «vokse» fram på scenen. Men hvordan kommer man dit?

Det å instruere barn i teater kan være utfordrende på mange måter. Som instruktør for barne- og ungdomsteater har du både et kunstnerisk, pedagogisk og medmenneskelig ansvar. Å være en god instruktør krever derfor både kunstnerisk og pedagogisk kompetanse. Dette kurset vil gi deg et bedre grunnlag for å planlegge, tilrettelegge og lede ulike teateraktiviteter mot en forestilling i din teatergruppe.

Teaterinstruktørens rolle formes og avhenger av alderen til deltagerne i gruppa, hva en arbeider med og hvilke metoder som benyttes. En bevissthet omkring instruktørens oppgaver og roller, er et godt utgangspunkt for å videreutvikle seg selv som teaterinstruktør.

Kursholder: Kristin Saltkjelvik, kunstnerisk konsulent ved VT

(Foto: Rolf Sejersted, fra TS-forestillingen Sorgen og Drømmetreet)

Kursholder: Kristin Saltkjelvik

Kristin Saltkjelvik er utdannet skuespiller og dramapedagog. Hun har igjennom sin stilling ved Vestlandske Teatersenter (VT) opparbeidet seg 20 års erfaring som teaterinstruktør for barn og unge.

VT underviser ukentlig 140 teaterskoleelever i alderen 6-20 år og har i tillegg tilbud for både yngre barn og voksne amatører.

Påmelding: via TEATERDAGENE 2019 på Lillehammer

Hvor: Lillehammer læringssenter
Fossvegen 18, 2609 Lillehammer

Instruktør: Kristin Saltkjelvik

Se arrangementet på facebook