Hjem til VT.

Av Marte Ruvang Karlsen

Da jeg var 6 år gammel troppet jeg opp på det som den gang het Vestlandske Teaterlag på Vestre Strømkaien. Som datteren til en kulturjournalist hadde jeg sett masse teater, men på hver eneste forestilling var mitt høyeste ønske at en skuespiller skulle hoppe ned fra scenen og spørre om jeg ville være med.

I 1994 fikk jeg endelig «være med», da Vestlandske Teatersenter (VT) satte opp «Runer og rykter» på Bryggen museum. Jeg så ingen grunn til å stoppe der, og ble værende på VT hele barne- og ungdomstiden min, før jeg som 17-åring avsluttet med å få spille i vandreteaterforestillingen «Hvem har tatt min venstre sko» i Gamle Bergen (i 2004).

Etter et år med teaterlinje på folkehøyskole, la jeg teatermasken på hyllen. Jeg skulle bli jurist, og redde verden.

Jeg ble jurist, men reddet ikke verden. Og etter jeg fylte 30 kom det et snikende behov for å vende tilbake til det som på mange måter har formet den jeg er, og som har vært en stor del av livet og oppveksten min. Jeg googlet febrilsk etter «amatørteater Bergen», og kom etter mye tasting endelig frem til «teatergruppen Andre Akt», som til min største glede var en del av Vestlandske Teatersenter! Rørt av glede ringte jeg til mamma, og utbrøt gråtkvalt «Jeg skal hjem til VT» …

Nå har jeg vært med i «Andre Akt» siden 2018, og må innrømme at jeg er blitt meget hjemmekjær.

Skrevet av
Marte Ruvang Karlsen

Les mer om Andre Akt-produksjonene Marte har vært med i siden hun «kom hjem igjen» til VT:

Klikk på et av bildene for å åpne bildekarusell: